Om oss


KAN FILM FÖRÄNDRA VÄRLDEN?

TO FUTURE WITH LOVE och Klubb Artivist

Det är snart tio år sedan Al Gores En obekväm sanning hade premiär. En film som öppnade ögonen för klimatfrågan världen över. Vad har hänt sedan dess? För att få svar på frågan bestämde vi på Klimataktion oss för att starta klimatfilmfestivalen To Future With Love.

2014 var vi på Bio Rio plus visade solskensdriven utomhusbio i Tanto.                    

2015 var vi på Klarabion då hela Kulturhuset och Stadsteatern gjordes om till Klimathuset.

2016 har festivalen ett annat upplägg. Det är en liten festival i år men förmodligen vår viktigaste! Sista veckan i november visar vi tre filmer på tre biografer söder om söder i Stockholm. Donald Trump har precis vunnit presidentvalet i USA. Vi går in i en tid av osäkerhet som bara kan mötas med hopp och sammanhållning. Därför handlar årets festival om människor som gör skillnad globalt och lokalt. Vi tar oss från Leonardo DiCaprio till Amazonas regnskog i Peru via omställningsrörelsen i bl.a. England, San Francisco, Frankrike och Danmark.

Vi ses på Biograf Reflexen i Skarpnäck, Biograf Kontrast i Årsta och på filmfrukost på BioRio i Hornstull.

Varmt välkomna!

Vi har under hösten 2016 även hunnit öppna en filial till To Future With Love  experimentscenen Klubb Artivist på Restaurang Magnolia. Där möts klimataktister och konstnärer engagerade i klimatfrågan varje tisdagskväll klockan 19.00. Vi bjuder på scenkonst, opera, dans, musik och filmvisningar. Se separat program här!

To Future With Love presenteras med stöd av Stockholm stad.

Tidigare festivaler

To Future With Love 2015 ägde rum första helgen i oktober på Klarabiografen i Stockholm, i samband med att Naturskyddsföreningen och Kulturhuset/Stadsteatern gjorde om huset till ett Klimathus.

Läs om 2015 års klimatfilmsfestival

Program för festivalen 2015

To Future with Love 2014 ägde rum sista helgen i augusti 2014 två veckor före valet på Bio Rio i Stockholm, med stöd av bland andra Stockholms Stad, Swedwatch, ABF och ETC.

Läs om 2014 års klimatfilmfestival

Filmerna i 2014 år klimatfilmfestival