Site Loader
Get a Quote

Vi borde ägna miljön mer tankar varje dag. Det är vi nog alla medvetna om. Problemet är bara att många idag lever i stress och därför känns det bara jobbigt att lägga in ett måste till i schemat. Grejen är att det går att göra det smart och på sätt där det inte kräver mycket för att få till ett leverne som är mer klimatsmart. En morot kan alltid vara att man tjänar rent ekonomiskt på att göra något och därför kommer här några riktigt smarta tips.

1. Var gammaldags och häng upp tvätten.

Tvätten behöver inte köras i torktumlaren varje gång. Tvärt om är det riktigt smidigt att använda sig av ett torkställ för att torka tvätten. Du kommer kanske ihåg doften av tvätt som har fått hänga ute om somrarna?

2. Sluta röka och spar både hälsa, ekonomi och klimat

Cigaretter påverkar inte bara din hälsa negativt utan även din ekonomi och vårat klimat. En av de allra dyraste sakerna vi kan ägna oss åt är att röka. Välj att fimpa för sista gången och spar in på en massa inför framtiden.

3. Välj att ta cykeln eller gå istället för att starta bilen

Välj att använda fötterna när du ska ta dig någonstans. Finns det gånger när du lika gärna kan ta cykeln eller gå som att du tar bilen? Sätter man sig och räknar på det går det ofta att se att det tar ungefär lika lång tid att cykla som att ta bilen. Här går det att spara in på många kronor samtidigt som man dessutom får motion och frisk luft på köpet. Klimatet slipper påverkan av avgaserna och de positiva effekterna är många.

4. Börja återvinna det du kan

Tänk på hur många flaskor du slänger i soporna varje år istället för att ta med och panta. Här kan du både spara pengar och göra något riktigt bra för miljön. Vill man ta det steget längre kan man även börja återvinna både kartong och papper likväl som flaskor av plast och glas.

5. Se över vilka fakturor du kan få via e-faktura

Ett bra sätt att spara in på pappersmängden du förbrukar varje år är att gå över till e-faktura istället för en pappersfaktura. Du kan dessutom spara in en del för ofta kommer det till en avgift på pappersfakturan. Även om avgiften ofta är på bara 30 kronor går det lätt att räkna ut att om man har fem fakturor i månaden som kostar 30 kronor blir det 1800 kronor på ett år. Det finns bra mycket roligare saker att spendera de pengarna på än en trist pappersfaktura.

Det finns helt klart mycket vi kan välja att göra för att förbättra för både vår egen ekonomi och för miljön i stort. Ofta är det sådana här små saker som vi kanske har missat av någon anledning och att börja tänka mer på miljön och vilja göra något är helt klart ett steg i rätt riktning.

Post Author: Acke