Site Loader
Get a Quote

Här kommer fortsättningen på enkla tips som kan göra dig mer klimatsmart samtidigt som du sparar pengar. Tänk bara på att det är lättare att göra små saker än att tänka för stort och inte göra något alls. Vi är alla en del av att försöka förbättra för miljön.

6. Försök skaffa en mer miljövänlig bil

Har man möjlighet kan det helt klart vara värt att välja en bil som är mer miljövänlig. Idag finns det många på marknaden och det behöver inte bli alltför dyrt. Tänk också på att du kanske inte behöver den allra största bilen utan det finns kanske möjlighet att gå ned en storleksklass. Ett bra alternativ är en elbil. Även här finns olika modeller och det gäller att hitta den som både fungerar för plånboken och rent praktiskt. När det kommer till just elbilar gäller det att räkna på hur mycket man tjänar in under körningen och hur mycket mer man har möjlighet att köpa in en bil för istället för att lägga stora summor på bensin.

7. Använd färre plastpåsar

Utomlands har de kommit mycket längre vad gäller användandet av plastpåsar. Det går att spara in mycket på naturen genom att återanvända de plastpåsar man har eller genom att helt enkelt skaffa sig en tygkasse. Tänker man långsiktigt håller en tygkasse otroligt länge och man väljer helt och hållet bort plasten. Dessutom kostar det att köpa en plastkasse varje gång man går och handlar och även om det kan kännas lite blir det en stor summa varje år på bara kassar.

8.  Kom ihåg att stänga av alla elapparater när du går hemifrån

Ett bra sätt att spara in på den mängd ström hushållet gör av med är bland annat på de som står på, men inte används. Börjar man ta för vana att stänga av dem direkt när man slutar använda dem kommer man att se en skillnad på elräkningen. Även om många maskiner idag drar lite el på standby-läget drar det ändå ström. För att göra det enklare kan man skaffa skarvsladdar där man kopplar ihop flera och därigenom bara behöver stänga av på ett ställe.

9. Skippa flaskvatten och drick från kranen

Vi har de senaste åren haft en trend som går att mer och mer dricka vatten som vi köper i affären. Det kostar både onödigt mycket pengar och är slöseri med resurser. I Sverige har vi otroligt bra vatten som är rent. Här handlar det mest om ett beteende och att ändra beteende kan vi alla göra, även om vattnet i affären lockar.

10. Börja kompostera ditt avfall

För den som vill göra något för närmiljön kan det var ypperligt att börja kompostera. Här får man se över sina möjligheter till att få en bra kompostering, men det är fullt möjligt för alla. Det går dessutom att använda komposten för att odla sitt eget senare och kan fungera som en inspirationskälla.

Det finns garanterat något av de tio sakerna vi har nämnt bland tipsen som du kan tänka dig att börja med och även om det bara är en sak i början och den är liten bidrar du med ditt.

Post Author: Acke