Site Loader
Get a Quote
Rock Street, San Francisco

Bara för att resor är något som du vill ägnadig åt behöver det inte betyda att det har en större påverkan på klimatet ännödvändigt. Det finns många sätt att göra sina resor mer klimatsmarta. Detgäller bara att veta om vad man kan göra och hur man går till väga. För attgöra det möjligt har vi gjort en liten guide oavsett om det är en kort eller enlång resa.

Dra ned på de korta resorna

som klassas som miljöbov och har rest jorden runt för att komma till din butik. Det första att tänka på är alltså de små resorna till affären och att ta sig till affären. Handla utan bil är ett bra första steg för att värna om miljön när det kommer till resande.

Det finns smarta saker att göra om du inte känner att du har tid att cykla eller gå till affären. Du kan börja tänka på att göra flera saker samtidigt när du är ute med bilen. Det kan vara allt från att handla och slänga grovsopor samtidigt, eller försöka göra alla ärenden på vägen till eller från jobbet. För att göra det snäppet bättre är det självklart smart att samåka när det är möjligt. Det kanske är så att grannen behöver åka iväg och med sällskap blir det dessutom trevligare än om man åker själv. Kom ihåg att de korta bilresorna vi göra genererar mer utsläpp än de längre resorna vi gör. Ett första steg kan vara att försöka dra ned på de korta resorna, om inte annat för att lägga tiden på roligare saker än att sitta i bilen. Kom ihåg att vara nöjd med det du lyckas åstadkomma. Lite är mer än inget.

Res mer klimatsmart till jobbet

En av de resor vi gör regelbundet är den tilljobbet. Här går det att tänka mer klimatsmart då den stort sett påverkarväldigt mycket. Sommartid, eller när väglag och väder tillåter, går det mångagånger bra att cykla. En sträcka som kan kännas lång till en början tar intelång tid innan den börjar kännas bekväm. Idag finns det dessutom elcyklar somunderlättar om det är för långt och gör att man börjar känna sig svettig undercykelturen. De jobbiga sträckorna kan man se till att elcykeln får jobba liteextra. Vill man bespara arbetskläderna kan man se till att ha med sig ombyte.Allt går att göra om man bara vill.


Res mer klimatsmart till jobbet

En annan sak man kan göra för miljön är att stanna hemma och jobba. Ibland kan chefer och arbetsplatser vara lite negativa till det, men har man tur finns det med i företagets miljöpolicy och går att få igenom med den. För att driva igenom frågan finns det även mycket information idag om fördelarna med att jobba hemifrån ibland. Det är inte bara för miljön utan även för det arbete man utför. Många gånger kan man vara mer effektiv hemmavid än när man befinner sig på arbetsplatsen.

Post Author: Acke