Site Loader
Get a Quote
Enkla ändringar i din vardag

Vanor

När vi känner att vi vill ändra något så är det troligen en vana vi ser tillbaka på. Kanske är vi mindre nöjd med denna vana, eller vill få till en variation i vår vardag. Kanske handlar det om att skruva på vanans frekvens och göra den antingen mer eller mindre vanlig. En vana är ett rutinmässigt beteende som ofta följer per automatik, utan att vi behöver tänka särdeles hårt. En vana kan därför anses ha en stor fördel i och med detta. Vi kan utföra det vi brukar göra medan vi tänker på nya uppgifter som kräver mer ansträngning. Å andra sidan kan väl inetsade vanor ibland förhindra oss från att sätta mer glans i vår vardag. Nedan följer flera exempel på enkla uppiggande eller bekväma vanor.

Uppiggande

Gillar du att klä dig i färgglada kläder? Detta kan troligen vara uppiggande för dig. Färger har en bevisad effekt att locka fram känslor automatiskt. Pröva lite olika färger på dig själv och se hur det påverkar ditt humör. Är du den som av olika anledningar inte vill klä dig i färger under din vardag? Då skulle du åtminstone kunna prova att göra detta hemma. Har du inte testat mjukbyxor under dina lediga dagar – testa. Känns det skönt så kanske det också gör gott? Även doft har en bevisad effekt på känslolivet. Doftljus är billiga och räcker länge. Att möblera om hemma kanske kan kännas jobbigt. Orkar du så kan det ge en känsla av fräschör och något nytt. Som att träda in i ett hotell för ditt eget bruk. Är du redan nöjd skulle du kunna nöja dig med att byta gardiner, tavlor, prydnadssaker eller en matta. Att stryka med handen längs efter toalettens handfat när du gjort dina behov och snart ska tvätta händerna kan vara både praktiskt och gå snabbt. Dessutom gör dig känslan av renhet säkert gott.

Uppiggande

Bekvämt

Har du svårt att komma i gång med något? Studier har visat att en tanke på att du ska göra något, höjer sannolikheten för att du också kommer göra det. Vill du börja på gym, eller städa mer regelbundet? Pröva att börja mjukt och börja tänka på att du ska börja samt vilken dag. Disken hemma kan för många ibland kännas mödosam. Detaljer som kan förenkla kan vara en sprayflaska med lite diskmedel utblandat med vatten. Det går fort att applicera på disken och räcker längre. Har du en diskmaskin med flera fack? Använd då inte dessa enbart för att sporadiskt lägga ned besticken. Gruppera dessa också! Gör du det så behöver du inte sortera ur dem när du ska lägga dem i besticklådan. Det går lättare att sortera från början, än när besticken redan är ihopblandade.

Post Author: Acke