Site Loader
Get a Quote


Det blir med tiden allt mer viktigt att tänka på miljön när man är ute på resande fot och vid det är laget så vet man att det inte är miljövänligt att flyga men då och då måste man resa en längre sträcka och kan vara tvungen att ta flyget. Det som är viktigt då är att tänka hur man kan resa på ett så miljövänligt sätt som det bara går. Kolla upp vad flygbolaget använder för bränsle och om flyget gör några gröna landningar. Reser man i Sverige så borde man titta på andra alternativ än att flyga så som att välja att åka tåg istället vilket även gäller om man planerar att resa i Europa. Det tar längre tid men är bättre för miljön. I vardagen behöver man också resa för att ta sig från plats till plats och även fast det handlar om en kortare stäcka har alla inte möjlighet att alltid gå eller ta cykeln så hur kan man göra för att leva mer ekologiskt i vardagen? Hur kan man resa mer miljövänligt i vardagen?

Bli en miljövänlig pendlare

Är det möjligt att ta sig dit man ska i vardagen och samtidigt använda bilen så lite som möjligt? Ja, självklart. Bilen är en stor miljöbov och därför bör man använda den så lite som möjligt och försöka hitta lösningar på att ta sig fram på ett miljövänligare sätt. Såklart är det enklare att inte använda bilen så mycket för en som bor i stan än en som bor ute på landet men det är möjligt att tänka miljömedvetet även för den som bor ute på landet. Är man beroende av bilen så är det viktigt att börja planera bättre. Att handla samtidigt som man ändå är ute på farten är smart eftersom det är de korta sträckorna som släpper ut mest.

Att ta sig till skolan eller arbetet utan bilen är något som miljön tycker om. Går det att gå eller cykla till jobbet så bör man såklart göra det då det både är bra för kroppen men också ett miljövänligt sätt att ta sig fram. Har man en längre stäcka till skola eller arbete varför inte inskaffa en el-cykel och ha med ombyte eftersom det såklart kan bli svettigt att cykla en bit även på en El-cykel. Att åka kollektivt är ett annat bra alternativ om man på ett miljövänligt och smidigt sätt vill kunna ta sig fram i vardagen. Välj att åka tåg eller buss till skolan, jobbet eller vart som helst för att på ett miljövänligt sätt ta sig fram i vardagen. Ibland kan det såklart vara nödvändigt att använda bilen för att kunna ta sig till arbetet eller skolan på ett smidigt sätt men för att resan ska bli något mer miljövänlig kan det vara smart att flera personer åker i samma bil. Bor flera från jobbet eller skolan i närheten av varandra? Varför inte föreslå att åka tillsammans istället för att varje person ska ta sin egna bil? Miljövänligare och smartare.


Post Author: Acke