Site Loader
Get a Quote

En sak som går att dra ned på är skjutsandet av barn, speciellt när de ska till skolan. Sett ur ett klimatsmart perspektiv är man en ren miljöbov när man tar bilen och skjutsar barnen till skolan. Ofta är det en kort sträcka och det finns alternativa sätt att ta sig till skolan.

Ett bra och smart sätt att ta barnen till skolan kan vara att föräldrar går ihop och turas om att gå med barnen till skolan. Det är både omväxlande, roligt och väldigt bra för både hälsan och miljön. Föräldrarna får dessutom tid att umgås och prata med både sina egna barn och de andra som går med. Det blir win-win ur mer än ett perspektiv.

Av olika anledningar kan det vara behövligt att ta sig fram med bil och att samåka är betydligt bättre än att alla familjer tar en bil. Det spar inte bara på miljön utan även på föräldrarnas tid. Barnen får resekompisar och lär sig i tidig ålder värdet av att samåka. Det gäller såväl till som från skolan.

Det går att se över möjligheterna att få skolskjuts, men det beror lite på hur långt man har till skolan. Finns möjligheten är det helt klart ett bättre alternativ att barnen kan åka med skolskjuts. I princip blir det samma som att samåka och som ett extra plus är bilen redan varm vilket gör att den har mindre utsläpp.

Semestra i Sverige

Självklart lockar sol och värme på semestern, men reser man sommartid finns det många fina platser att besöka i Sverige. På vintern har vi fantastiska möjligheter till vintersemestrar och det gör att vi har alla möjligheter i världen att semestra på hemmaplan. Det spar på miljön att resa kortare sträckor. Långa flygresor kostar väldigt mycket för miljön och är faktiskt riktiga miljöbovar. Vill vi värna om miljön bör vi tänka på att semestra hemmavid ibland.

Ett annat sätt att resa för att spara på miljön är att resa färre gånger och istället vara borta längre tid varje gång. Det här spar in på det som kostar på miljön och vi kan samtidigt få ta del av det vi önskar fullt ut. Vill man ändå resa mycket kan man tänka på att resa kortare sträckor runt om i världen. Långresorna kanske kan sparas till vartannat eller var tredje år och däremellan semestra närmre hemmet. Någonstans gäller det att hitta en balans för var man är beredd att göra för att spara in på miljön och att vara klimatsmart handlar på det stora hela om att tänka smartare när det kommer till miljön.

Alternativa sätt att resa på

Kan man tänka sig att helt och hållet hoppa över att flyga finns det många alternativa sätt att resa. Ett sätt är att åka tåg. Den som åkt tåg vet att det är charmigt och att man hinner se och uppleva en hel del medan man reser. Landskap som förändras och bebyggelse som är annorlunda. Även om resan i sig tar längre tid är den på ett annat sätt en del av upplevelsen. Sett till den klimatsmarta delen har man valt ett riktigt bra sätt att resa på.

Post Author: Acke